Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

June 11, 2009

Lajunyer

semalam.... on the way blk umah lps amik my MIL dr kampung...
telah berjumpa / terserempak dgn sebuah bas yg telah memandu dlm keadaan merbahaya..
bas itu adalah bas persiaran yg menuju ke arah selatan Malaysia.... kami di highway nak ke Putrajaya tu...

time tu hubby drive boleh thn laju la sbb tak sbr nk smpi umah... dlm 110/kmj. pemandu bas yg sgt bongek lg kurang ajar tu, bwk lagi laju... nak tau knp sy kata dia bwk lg laju? sbb, dia boleh cucuk2 blkg kereta kami dan potong kami dr arah kiri...klu kami pon dh laju 110/kmj...dia berapa pulak?sah2 dia lagi laju dr kami...

no plat dia sempat saya tulis.. PGP8344, bas persiaran Sri Holidays (klu tak silap la...Sri tu tak pasti...) ada gak lori2 treler dan lori2 biaser yg bwk selaju bas tu gak...tp tak sempat nk tgk n rekod no plat... and no plat bus tu saya dah pon hntr aduan ke JPJ... saper suruh potong kami dlm keadaan merbahaya??? bwk mcm pelesit lak tu...

teruk betul la pemandu bas dan lori skrg...patutlah byk kes kemalangan jalanraya sekarang ni yer... pemandu2 ni sumer reckless...

mengikut suami, klu bus/lori bwk lebih dr 100/kmj utk brek mengejut, dia memerlukan 100meter lg utk btl2 berhenti... that is why biler berlakunya kemalangan, dia akan heret kereta yg dilanggar tu slm 100m br btl2 stop... tak mcm kereta leh brek mengejut...

wah...seram bunyinyer kan??? takkan nak jd mcm gmbr2 kt bwh ni lak... nauzubillah...



kepada pemandu2 kenderaan berat...silalah berwaspada... jaga gak nyawa org lain...jgn pikir korg bwk kenderaan bagak besar leh buli kenderaan2 kecik ni... pikir gak penumpang yg ada bersama dgn korg (like bus driver) kesian mereka yg tak bersalah tau... tak psl2 mati...cacat cela disebabkan kerakusan korg atas jalan raya...

saya rasa, kerajaan patut hadkan jadual perjalanan bas2 dan lori2 besar la... hadkan bg lori2 ni utk beroperasi pd waktu kurang sibuk jer... mcm waktu malam (9pm - 5am)....kurang sket accident nanti...

cube lihat2 statistik ni... nak balik dah ni...esok la saya cari berita2 tentang nahas bas ekspres dan lori2 treler...ok..



renung-renungkan lah yer... chewah, mcm Dato' Dr Fadzilah Kamsah lak...huhuhu


X.O.X.O

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more



No comments:

Post a Comment

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top