Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

May 07, 2009

Adilkah???

I got this email from my aunty...
and it caught my attention as I used to love having my OldTown White Coffee Ice Blended - Original, OTWC Signature French Toast and Tuna Toast at the said restaurant, Oldtown White Coffee.

read this... I dont know if its a true story or not... but if its true... I think I need to rethink again on visiting the so discrminate racist restaurant owner...

Assalamualaikum.

Saya dan rakan2 sering ke cafe Old Town White Coffee duduk minum dan
bincang hal business. Bila melihatkan kemajuan perniagaan mereka ada
keinginan utk memulakan perniagaan ala franchise seperti syarikat Old
Town White Coffee.

Rakan kami telah berhubung dan berjumpa dengan pengusaha Old Town White
Coffee untuk mendapatkan peluang franchisee daripada syarikat mereka
dengan modal sendiri di rumah kedai yg kami miliki di lokasi strategik.
Alangkah terkejutnya kami ialah jawapan dari pihak pengusaha franchise
tersebut adalah "KAMI TIDAK BERI PELUANG INI KEPADA ORANG MELAYU ISLAM UNTUK BERNIAGA"

Walhal yang memenuhkan tempat dan saling berkunjung untuk makam minum di
cafe ini rata rata kami lihat adalah orang Melayu Islam kita. Kita sering dengar kesama-rataan peluang yang di berikan oleh pihak kerajaan dan sering di tuntut hak mereka oleh bangsa Cina di Malaysia. Dari apa yang kami alami dapat di buat kesimpulan bahawa apa yang bangsa asing pentingkan adalah perniagaan mereka dan monopoli bidang dan menidakan peluang kepada orang Melayu Islam tetapi menuntut hak sama dan membuat untung dari orang Melayu. Lihat lah pekerja mereka semuanya pekerja asing dari Myanmar yang bukan Islam dan tiada pekerja bangsa Melayu Islam di Old Town White Coffee. Nasihat kami wahai orang Melayu Islam dan kami sendiri hindarilah dari berkunjung ke Old Town White Coffee kerana mereka bukan memikirkan kejayaan sama bangsa Malaysia tetepi mereka Anti Islam.

Fikir-fikir lah..

Salam

" Bersama Kembalikan Hak Dan Maruah Dengan Bijaksana "

Persatuan Pengguna Islam Malaysia
Tel : 03-42566618 / 42577222
Faks : 03-42566617
Hotline PPIM : 019-359 1000
http://muslimconsum er.org.my/ www.muslimconsumer. org.my
http://sembangcafep pim.blogspot. com/
Kenapa mesti ada isu ini? adakah mereka lupa siapa sebenarnya penduduk asal bumi Malaysia ini? saya tak habis fikir... kenapa mereka sering suka nak menjatuhkan org Islam / Melayu walhal, org Melayu sibuk memberi sokongan pd mereka. mesti tak suka kalau ungkit2 psl siapa hamba2 abdi yg dibawa oleh Inggeris ke sini kan... dah tentu Malaysia negara demokrasi... cuba la hormat sikit penduduk asal negara ini...duduk negara ni share sama2 equally kan bagus...harmoni jer negara ni...

WARNING!!!
this is just my 10cents opinion...if u dont like what I typed, get the hell out of my blog...its my blog...its my right to say and write whatever I wished in my personal blog...thanks for your cooperation

X.O.X.O

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more




No comments:

Post a Comment

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top