Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

July 24, 2008

Hillarious Accident

have you seen fishball masak kicap? or maybe fishball over burn bbq?
hahahaha...I have a hillarious story to share... ok...maybe its not that uniquee la...but for me, its so hillarious eventhough Enchek Hubby sgt marah, tapi saya berjaya memberinya ciuman pujukkan....

ceritanya start begini...
semalam, saya adalah sgt tidak sihat...pening, demam n tak sedaap badan.... suami yg prihatin itu dgn baik hatinya telah menjaga dan merawat saya... sampai sanggup sms adik kt kampung tanya camner nk msk sup ayam!! kehkehkeh...terharu nih....

nak dijadikan cerita, saya yang tak berapa suka dgn sup ayam dia yg terlebih pedas tu...buat2lah makan gak...tp tak abis.... balik keje td, supnya yg msh berbaki dipanaskan... saya yang tk sedar lgsg dia panaskan tu, buat selamba jer la... mmg tak terniat nk msk dapur pun td... coz dh makan td... lps solat maghrib dan bersiap, kitorg pon keluar lg... weekly routine la kan hari khamis... trip berjalan2 ker Sek 15, Frenzy Futsal Centre... still...dua2 org tak sedar ada benda yg tertenggek kt atas dapur gas...

dlm kul 11 lbh, kitorg smpi rumah semula... saya mula menegur bila terbau sesuatu yg sgt wangi...mcm org msk ayam bakar ker or ikan bakar... tak terlintas lgsg yg hari ni mlm jumaat (jgn suka2 menegur benda2) dan mana ada org memasak lg nk dkt kul 12 ni kan?

saya: shedapnya bau....apasal diorg ni pndi sgt masak ni... mcm bau ayam bakar kan abang? shedapnyer... kak...nak sikit kak..hehehe

suami: aah la...wangi sgt... ish ayang ni...banyak betul mengidamnya... semuanya sedap..

saya: betul la... ptg tadi bau pulut wangi...mlm bau ayam bakar lak....hari ni ada jamuan ker? shedappp....

masuk jer rumah..... kitorg jd pelik, apasal baunya mcm lg kuat kt dlm rumah... disamping bulu roma saya (saya adalah sangat penakut ya...) dh tegak2 berdiri, saya cpt2 jenguk kt dapur...

gedebush...tebabom!!! periuk kesayangan saya sedang cantik menghitamkan diri atas dapur gas!!! periuk sup tadi yg rupanya terbakar... mmg tgh tgu nk terbakar la tu... nasib baik sempat smpi dulu n api yg dipasang tu kecik.... bayangkan la kalau api yg panaskan lauk tu api besar dlm masa 2 jam lak tu... maunya kitorg balik2 jer umah dh hangus umah kami...nauzubillah!!!

mmg pengajaran...sebelum keluar rumah...check dulu everything!!! jgn harapkan enchek suami yg dh tentu2 mengharapkan kita yg alert... singai betul la!!!

sedih sangat...my favourite periuk has almost ruined!!! mcmmaner nk bersihkan ek? any suggestion girls/ladies? how to clean up a burn periuk...totally burn ni...but I do hope I can save it!! sayang tu...my best friend gave it for my wedding present...kecik ati dia kalo dpt tau... sorry babe... dia yg salah...bukan aku tau!!! aku demam n tak tau apa2... uuuuuuuuu

nk tgk the photos? here you go....
periuk kesayanganku!!!

habis tudung periukku!!! uwaaa!!!


babe...sorry...aku janji akan betulkan!!!

This is.... taik kambing!! fishball & ayam2 hangus terbakar....

kawan2... tolong saya..mcmaner nk selamatkan periuk saya ini? sila beri petua...wat masa ni...saya hanya rendamkan ia disinki dengan air garam!!! tak tau apa motifnya air garam...huhuhuhuhu..

utk best friend yg beri set periuk ni...(u know who you are)...
sorry tau...nasib baik periuk2 yg lain aku tak guna lg...berbaloi gak perangai kedekut aku nk pki periuk cantik tu!!! hahahaha...sorry again... bukan aku tak appreciate tau... marah Enchek Hubby yg mendera isterinya yg sdg demam ni...huhuhuhuhu




ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


4 comments:

  1. cik DuRRa, wat u can do is..try rendam dgn air garam ke.. sebab air garam menghakis n plus the water itSelf mengembangkan.. tapi mayBe amik Mase agak lame.. try le sehari SunTuk ke.. ok?

    good Luck..

    p.s..dapat Bonus cik Azali tuh, claim ganti Rugi nanti k kalau Periuk ko stiLL berupe begItu... heheh

    ReplyDelete
  2. huhuhu...thanks for the tips babe...tgh try la tu...blk krg nk check jadik ker tak...

    huhuhu...bonus dia aku nk ketuk benda lain arrr.... hahaha

    ReplyDelete
  3. apa ni belum beranak sorang dah lupa hehe, alhamdulillah rumah tak terbakar :p

    ReplyDelete
  4. hehehe...durra tak bersalah tau kak farra... dia yg bersalah!! hahaha...dura tak tau lgsg dia panaskan lauk... coz wet kitchen dihalang oleh pintu dapur... wet kitchen k luar.. tak terfikir la nk msk wet kitchen as baju dh berbasuh, n tak lapar pon... tu yg tak perasan!! huhuhuhu

    ReplyDelete

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top