Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

July 28, 2008

Accident + Clumsy + Shock + Gerdixx

I've been so clumsy throughout this week... last week
I dont know why.... betullah kata Kak Farra, belum anak sorg lg dh kelam kabut!!! huhuhhu...
nak wat camner...thats the nature of a young lady named ME!!

mslh periuk hotplate (gelaran dr ibu terchenta) dah hampir settle... ibu gave the solution... sgt2 menjadi...cumer yours truly is sgt pemalas nk keruk periuk tu... nak tips nya?

Bersihkan Periuk Yang Terbakar Hangit a.k.a HOTPLATE!!!
tips dr ibu terchenta - dicopy 100% dr sms yg diberi!!!
~ try boil water right up 2 where the pot burns. After it boiling, put on slow fire & use a spoon, not a knife!! Try scrapping off the burnt, slowing. Another alternative is soak with chlorox with the hot water 4 a few hours. Be careful, your hands very erosive~
i've tried it...and muallah.... succeed!! Thanks mum!!!

and unfortunately, yesterday... I made another mistake...kinda huge mistake gak la kan...
the story begins from my niat want to cook nasi lemak for suami terchenta... call mum and ask if what I've done for the preparation tu betul atau tak and nk double confirm camner nk msk... then, mum suddenly decided want to come to our house and rasa my nasi lemak...

dushh!!! last minute notice tu...bahan tak cukup lak tu!!! nasib baik sempat beli beras smlm... so, terpaksa gak carik bahan kat kedai..... so, i drove to the nearest kedai.... rilek jer time tu... balik2 jer... time nk parking, I missed my sight...hahahhaa.... sibuk aim n careful kan bontot kereta tak perasan lampu signal side dpn dh selamat tersangkut kt bumper proton iswara merah sblh tu... alamak!!! mati guwe!!! panik giler babi ni!!! nasib baik ada uncle india tu tolong betulkan kereta...

unfortunately, lampu brek ada pecah juga... sambil dihiasi dgn kemikkan ditepinya yg agak obvious jugak la... aduuh...saya telah merosakkan harta kesayangan suamiku!!! mati!!!!confirm kena jerit ni!!! panik giller...takot pemilik kereta iswara tu muncul sambil menghunus parang panjang ...exaggerate sungguh imaginasi tu.... nasib baik bumper kereta tu rilek jer tak calar apa... tp apa nak kujawab pd suamiku???

malas nk cerita panjang...yes...he is so damn angry with me... saya hanya tahu menangis dan berdiam diri!!! tido pon gila awal...kul 9 dh tido tau!!! tp bgn balik sbb dia kejut... n memujuk saya semula.... huhuhuhu...sabar jer lah ek.... patutnyer saya yg memujuk dia... ni, dia pujuk saya yg berslh lak...hehehehe....

apa2 pon, saya msh fobia smpi hari ni coz pemilik kereta itu adalah sgt besar... apa agaknya akan jadi klu dia tau saya dh langgar bontot kereta dia yg buruk tu? adakah dia akan menghentak saya dengan sikunya yg tebal dan besar itew? takooootttt!!!!!

urm.... perut saya lapar... lg lapar tgk website ni yg kak mona tunjuk tadik... sesuai utk wanita berkerjaya yang sibuk tak sempat nk msk yer...huhuhuhu... pemalas yg benornya kan?

I'm Clumsy + shock!!!



ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


3 comments:

  1. heheh... tgh Adjustting eah..ley je... gOOd luck k... hehehe

    ReplyDelete
  2. adik, berhati hati yer..banyakkan zikir munajat eheheh ..when u learn at least u r progressing ;)

    dah kene start kumpul cook book le camni eheheh

    ReplyDelete
  3. laa.tragedi lagii..be cool

    ReplyDelete

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top