Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

May 27, 2008

Kawan dgn sikapnya...

saya pernah punya seorg kwn baik waktu sekolah dulu...
walau apa pun org kutuk dia...saya tetap kawan dgn dia...
walau org slalu kata - ''cmner ko leh kwn dgn dia eh...korg CONTRA giller tau!!''
walau pergaduhan...tak pyh cerita la... menyakitkan hati...
she still my bestfriend back then...

when 1 day... I've had enough of her sarcastic statements... :waaah:
her always feel good of herself attitude.. :hilo:
that always blame me of something that I didnt do...
that never stood up for me kind of friend..:bm:
I'm over it... I cant stand for it anymore!!
she's making me crazy of all her sarcastic statements!! :tsk:
I even didnt invite her for my engagement ceremony which supposed to be celebrated with best friend... she's no longer my best friend back then...:ayokona:

for me... she suppose to be my best friend...the real one who support your friend from behind... keep her secret and dont use it to make her (which is in this case is ME!!) feel bad of herself (or MYSELF??)... askingn some rude questions which is so hurting and of course not appropriate... dont u know that it might hurt my feelings if u asked me that kind of sarcastic questions... eventhough its not about me... you asked for somebody (NOT MINE) case... dont u realize it might touched me as well when you said that I have experienced it? its not an experience to be proud for if u missed that!! I share and tell you my secret, my problem not for you to use it against me... but I dont know why on earth you did that to me!!!

time goes by... Imah said, I shouldn't do that - ignoring her...dont want to invite her to my wedding and membalas sakit hati..... its not right.. oh, Imah is my all time buddy... she's my greatest fren..fren that always behind me... support me whatever it is.. (TQ, Imah!!) and I made some thinking... people changes... mesti dia pon dh berubah kan? who knows? so, I decided to contact her through email...pki bantai jer ltk nama penuh dia n nama bank tu... and nasib baik betul... dapat gak akhirnya...see.. I still remember her full name ok... dia? ntah...

and not as I expected... she came out with sarcastic statement as always... and keep telling me yg saya adalah amat bersalah kerana tidak menjemput dia ke majlis pertunangan saya... maka dgn itu, saya adalah sgt malas nk pnjg2kn cerita, sy kembali senyap spt dulu...

3 days a go... demi persahabatan, saya yg dh lama try call her cellphone tp tak pernah get through, mengemail la padanya sekali lg... (tu pon hentam lg email dia as saya tidak menyimpan address email dia aritu!!) dgn niat utk menjemput dia ke majlis perkahwinan saya... n as expected (kali ni sy expect ok!!) dia menyindir saya spt biaser... kawan2... sila beri perhatian...teman saya ini mmg sarcastic sket orgnya...tak padan dgn kecik...so...ayat seperti dibawah ini la antara contoh ayat yg dia beri pada saya, ok....

:argh::anoto::waaah:
nak kahwin br menggagau cr kwn lama yeak
tengoklah kalu free ya.... maklumlah bulan ni musim orang kahwin...undangan kahwin org ofis bertimbun
patutkah seorg kawan lama n former kwn baik jwb mcm tu pd temannya ini? entahlah.....pd saya...klu kawan baik sy kawin, tak kira apa pun, saya cube jugak pegi majlis dia... melainkan kalo betul2 tak dpt pegi...

saya dgn hati panas...ada jugak menjawab jugak akhirnya walaupun ibu menasihatkn saya utk tidak melayan n menjawab... tak rugik hilang kwn mcm tu...

pasal statement ''bknkah ko tinggi2 punye orang" haiya itu pon tada faham.. ko tu tu mesti nak tinggi low class ni tak main arrr tu... , First of all, aku mmg TINGGI. Second, hantaran tu, tunang aku yg nk bg ikut education status aku, aku tak mintak, dia yg insist. bersusah payah, berusaha sungguh2 belajar tinggi2, takkanlah aku nk terus yg low class..standard la tu... tp tak semua aku mesti nk high class!! klu aku ni nk yg high class jer...aku takkan kawin dgn tunang aku... aku akan lari rumah n kawin dgn org yg aku tau semua org takkan setuju and yg plg penting aku akan hidup semewah2 yg mungkin... smpi aku mati pon tak abis harta dia... but people change!! sesuai dgn keadaan masa dan tingkat umur. jgn sangka aku stubborn mesti nk menang plak ek... aku tegakkan pendapat aku. apa yg aku rasa betul. klu aku ni betul2 org yg hanya mesti nak tinggi low class ni tak main arrr aku takkan berada disini, mengemail ko.. aku dh jauh dr kehidupan dulu semata2 utk kehidupan yg high class.

I dont know what get's into me... but I think I have to jwb jugak!! her statement really hurts me!! this is the last thing that I need ok... my wedding is another 3 days to go... I need to get over this!! keep away from her, maybe... forever kot... so I wouldn't be hurt anymore.... as Enchek Fiancee pon slalu tak bg I contact her back... despite of he didn't like her... he dont want me to keep thinking of that friend of mine... he always said that, u didnt need that kind of friend la my dear... u always have me... its a waste thinking about some people that didnt care of your feelings at all!!

ok...got to continue my work... sekian saja masa yg saya curik untuk meluahkan perasaan...
huhuhuhu...sekian...terima kasih...




ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


No comments:

Post a Comment

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top