Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

December 27, 2007

Habis manis sepah dibuang...

yup...one of the right phase for them....
another one... MANUSIA TAK MENGENANG BUDI!!!

A Malaysian, I was so mad when these idiot people who obviously their status level is wayyyy lower than us accused us as STEALER... PENCURI.... WTF? do you know who you are, damn idiot INDON?

found this website... MALINGSIA while browsing for travel agent in Malaysia...
mereka menghina negara kita...mereka melabelkan nama negara kita dgn pelbagai julukan nama yg tak sedap didengar... mereka panggil kita MALINGSIA, which mean PENCURI in their language...

what the hell is that? since when our status is lower than them? their people dont even participate in the Spaceship Programme as our people... most important...their people mencari rezeki di negara kita... dgn cr halal or haram..both..n obviously, cr haram lbh byk...

I'm so shock reading their words...their comments of us, Malaysian...
one quote from those idiot people that I can take is...
  1. NSF December 17th, 2007 4:00 pm
    Posted from Japan Japan

    kami sadar, banyak yang bekerja di malingsia..
    jadi biarlah mereka bekerja disana..
    dan kami sangat sadar di malingsia tidak ada yang menarik untuk dikunjungi.. penang?? bali still the best..
    geurni? ancol better..
    rasa sayang?.. lebih bagus anyer, ama tanah lot jauh..
    bukit bendera?.. bogor puncak lebih menarik..
    KL?…man gga besar Jakarta lebih menarik…
    tempat dugem?.. mangga besar tetap top..
    melaka? jonker street? malioboro lebih eksotis..
    a-famosa? anjrit..gereja rubuh diliatin..
    Mini malingsia?..TMII lebih indah..
    Sadarlah malingsia, ..bilang ama adnan mansoor, untuk menggunakan segumpal daging dalam batok kepalanya dengan baik dan benar untuk membina rakyatnya untuk lebih kreatif menciptakan kebudayaan..


apakah ini? sengaja nk jatuhkan industri perlancongan Malaysia or what? we Malaysian nows better which one is true, right? mereka bahkan menghina pemimpin2 kita seperti Pak Lah dan Tourism Ministe, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.... hey....the men has royal title, ok...at least call him Tengku Adnan...

ya...barang2 di Indon mmg murah...sbb most of it adalah IMMITATION!!! org Malaysia dont wear FAKE ITEM like u do...

I'm proud when one of Malaysian membalas comment2 itew...
proud to be malaysian December 19th, 2007 12:04 pm
Posted from Malaysia Malaysia

LEBIH APA INDONESIA DARI MALAYSIA??

-rakya t 200 juta ++, tp pingat kat Sukan Asia & Sukan SEA jauh lebih rendah dari MALAYSIA
merdeka lama dari MALAYSIA, tp rakyat melarat mcm 2 jgk
-penduduk ke empat teramai di dunia, tapi kuasa ekonomi dunia ke empat ke?
-penduduk ramai tapi xberkualiti, hahahaha
-kalu korang hebat sangat, kenapa kat Sukan Olimpik dapat berapa keping pingat je? padan ke ngan jumlah penduduk korang?
-pastu tepaksa merempat kat bumi MALAYSIA ni, buat mcm2, jenayah, pastu siap kutuk MALAYSIA lg
-org indon ni, bagi pemerintah mcm mana skalipun, tetap xkan maju, bagi Dr M pun xde guna
-dah rakyat suka merusuh, demonstrasi, kene plak antara kerajaan yang terKORUP di dunia.
-kerajaan MALAYSIA ni kenangkan kita ni serumpun, seagama, nak tolong jgk Indonesia
tp indon2 yang bodoh ni xsedar diri
-yang lelaki klu dtg sini jd pencopet, penyamun, kwn2 sendiri pun dia sembelih
-klu pompuan yg jd amah plak, keje dia nk lari dari majikan, keje terabai
-kalau kamu indon sekali xsukakan MALAYSIA, maka perlu anda ingat bahawa kami MALAYSIAN berjuta-juta
kali xsukakan anda, xperlukan anda.

LEBIH APA INDONESIA DARI MALAYSIA??

I'm so agreed with Proud to be Malaysia statements....

and another one... setuju sangat2 okey...

  1. cool December 22nd, 2007 6:51 am
    Posted from Malaysia Malaysia

    aku tak penah nampak pun golongan cerdik pandai indon kat malaysia ni…

    buruh ada la… ramai…
    tukang cuci…
    Orang gaji…
    Buruh Binaan…
    Pencacai. ..

    Orang Malaysia kebanyakannya kerja profesional…
    arki tek(asitek),
    Doktor
    engineer
    accounta nt
    Lawyer

    kerjay a lain…
    Bussines
    I T, dah rmai sangat dah tempatan…
    Guru pon dah ramai…
    dll…

    dlm keluarga aku:
    aku & father: arkitek(asitek)
    my mom : Electrical engineer
    My sis : Interior Designer

    my friend also alot of them dah jadi doktor, dll… IT pun ramai…

    Malaysia cuma kekurangan buruh je..
    Bukan golongan profesional…

    Ta pi sekarang Malaysia sudah berniat mengurangkan buruh dari indon…
    Buruh binaan ditukar kepada buruh Bangla…
    Pencuci.. . dll ditukar kepada buruh nepal dan bangla… parkistan pun ade…

    Orang gaji pun lebih digemari orang burma yang lebih rajin…

    Malaysia lebih minat nak ambil buruh lain selain indon kerana lebih murah dan tak bermasalah…

    Aku pernah baca artikel… Pergurangan buruh indon boleh kurangkan kadar jenayah dan memulihkan imej Malaysia

    Famli aku pernah hired 8 orang dari indon(one at a time) tapi bawak masalah:
    1-Rumah aku pernah kena rompak(rampok)
    2-Or ang gaji lari dengan barang kemas kepunyaan emaku.
    3-Penipuan
    4-Santau


  1. cool December 22nd, 2007 8:37 am
    Posted from Malaysia Malaysia

    Kamu kan punya media terluas…

    Malays ia sudah tidak berminat nak ambil buruh indon…

    Tapi pemimpin kamu masih cuba berbincang tentang hal ni…

    Burma telah tawarkan buruh yang lebih murah…
    So don come here ever again… Kami dah bertukar arah..

    Pekerjaan dimalaysia lebih ditumpukan bidang profesional berbanding buruh biasa…
    Maka tidak hairan la Malaysia kekurangan buruh kasar…

    Pendapat an di malaysia serdahana sahaja…
    Tetapi jurang kemiskinan adalah kurang bebanding indon… disebabkan peluang pekerjaan yang banyak… Maka orang Malaysia tidak terlalu kaya tetapi tidak terlalu miskin…

    Cuma bila ditukar matawang ringit ke rupiah beza nya terlalu ketara… oleh sebab itulah org indon berangapan org Malaysia semuanya kaya…

    Berbeza di indon… kalo kaya, kaya bangat lbh dari orang malaysia… kalo miskin, miskin daif…

    Aku tak suka la pergaduhan bodo yang hanya disebabkan dengki semata-mata… Kalo kamu asyik nak ganyang je… kami pun takan berdiam diri…
    Kami boleh boikot lebih dari kamu…

  2. cool December 22nd, 2007 8:40 am
    Posted from Malaysia Malaysia

    sekadar boikot buruh kamu… sudah boleh tambah jurang ekonomi antara kita…

    Sekarang ini buruh indon adalah buruh asing teramai di Malaysia

    tapi kerajaan Malaysia sudah kurangkan jumlahnya dari tahun ke tahun…

    Pemimpin indon juga sedar kalo malaysia tidak mengambil buruh indon… maka rakyat indon hilang peluang pekerjaan… bebeza dengan kami… pekerjaan banyak, tapi buruh kurang…


kalau Malaysia ini benar2 MALING...knp korang cr kijer kat sini huh? panggil la balik org2 korang yg slalu meninggikan lagi statistik jenayah kt MAlaysia yg aman ni...tak payah nak menyamak2 kt sini...dah la menumpang kat sini,pastu buat tempat kat malaysia ni macam tempat dia plak…ingat sikit!!!korang maju pon sebab malaysia jugak…patutnya bersyukur bkn kutuk2 malaysia…malaysia jugak yg tolong korang masa korang ditimpa bencana tsunami kt Acheh dulu...which is mmg bala yg sepatutnya korang dpt kn?

Plus...Malaysia takder pon buat website untuk kutuk2 ur people.... sbb MALAYSIAN PEOPLE IS WAYYYYYYYY EDUCATED AND BERTAULIAH dr u all.... adakah semua ini jadi isu hanya kerana lagu RASA SAYANG yg mereka claim as lagu diorang? hahahahaha...sakit perut gelak weh...

urm...I do contribute some sarcastic comment on the webpage...hehehe...but definitely wont mention what is it, ok... but for sure, SAYA MENYOKONG DAN MENEGAKKAN NAMA MALAYSIA TERCHENTA!!!!
mana leh thn...bisa tu ulu hati ni bacer ayat2 kurang ajar mereka menghina malaysia....

busuk rr diorang tu... barulah ku mengerti mengapa I mmg sgt tak suker dgn Indon n tak pernah ngam dgn lower standard people itew, termasuklah org gajiku dulu....org gaji makcik2 ku...org gaji cousin2 ku...n I even dont want to eat at certain food stalls n restaurant if the cook is INdon...

so...our plan for honeymoon to BALI is officially cancelled... tak sepatutnyer menyokong industri perlancongan mereka....pg KARAMBUNAI lg best.....




CommentYou.com is your One Stop Shop
LET'S CHILL AND HAVE A DRINK!!
CommentYou.com is your One Stop Shop
I'M A MAY GIRL!!

2 comments:

  1. hi dieyra,
    takyah gi bali, gi phuket laa..
    hehe,
    btw thanks 4 linking me, will link u later k, take care!! ;)

    ReplyDelete
  2. phuket best ek? hehehe...tgh consider gak phuket tu...tp kn tgu green lite payee dia dulu...ley gitew? hehehe

    ReplyDelete

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top