Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

November 01, 2007

......movies...movies...

yesterday, went to Cineplex Damansara with Imah, my bestfren...
as we planned...we are going to menggilakan diri dgn menonton 2 bijik movie sekaligus...
n mmg sgt giller as we really did that...
tp, plan ada tukar sikit lar...
dr nk tgk 1957 Hati malaya, we end up watching Otai.
sgt giller kelakar okey cerita itew.... sakit perut gelak dgn aksi2 lucu spontan Apek n Yassin.
Nasha Aziz pon pndi wat kelakar...itu blum kira kelakar bodoh Salleh Yaakob, dgn kekalutan Azean Irdawaty dan kesengalan 2 org gaji diorang yg aku tak kenal saper...
well...movie tu mmg hillarious wpun ada unsur kemanusiaan lar sket...
tunjuk the real attitude of a man who suker2 hati jer nk ketepikan perasaan isteri hanya for a reason that the wife cannot conceive. and mcmmaner si wife handle the matter...
tak rugi sgtla tgk citer nie coz sgt sakit perut ok....

soon as the movie finished...tak sempat keluar credit lg, kitorang dh menyelinap keluar utk masuk ke cinema 8 plak...apa taknyer...jam dh pukul 9.20.... takot movie Bourne Ultinatum dh start...
mmg giller...but we managed to watch the movie from the beginning unlike Otai dimana kami terlewat sket kerana pg makan dulu...

so...citer Bourne Ultinatum ni pon mmg best... Imah kata ada sequel awal lg citer ni...kira yg kitorang tgk tu adalah sequel yg last lar...ahhh...nasiblah! yg penting aku dpt tgk Matt Damon!!
cerita itew sgt membuatkan jantung aku terhenti sentiasa tau....kuat btl sound effect...
n penulis skrip utk movie tu mesti best giller....
sgt sedikit okey dia punyer script....bercakap time CIA handle route utk awasi target n kejar Jason Bourne jer...most of the plot is running...jumping from roof to roof... fighting...as Bourne is seeking his real identity as David Webb ker apa ntah nama dia...the life before he became a killer for CIA.
Matt Damon berlakon plg senang dlm movie ni...script ciput...despite of all the hard-life breaking stunts action larr....
overall, citer ni mmg best lar...best....smpi i thought i want to find the previous sequel...
hehehehe....








3 comments:

  1. hey kamu! selamat hari raya juga..tak, tak basi.
    btw when's the big day? jemput eh! :-)

    ReplyDelete
  2. hahaha...bwk Zul? Try ajak boleh jek, nak make sure he'll be there tu, tak dapatlah nak janji. Laki org, bapak org...tidak berkuasa saya memujuk. :-)

    ReplyDelete
  3. hi dieyra
    full set is RM240 only.
    ~tq
    Su

    ReplyDelete

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top