Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

October 29, 2007

......bad mood...complaint...

arini...my mood is not so good....
maybe sbb red flag yg tiber2 muncul tak kasik warning kot...
usually...when I'm in a not-so-good mood...I tend to make more complaints...
ignore other people... senang nk ngamuk....
so...i want to complaint so many things today...
itupun, depends to my mood nk type ke tak...

Paling utama skali adalah SIKAP ORANG ISLAM SEKARANG!!!
tak kira arr..pompuan ke lelaki....

yesterday...i read this news article from Mingguan Malaysia...here and also at The Star, here
about 7 school boys from SMA Haji Mohd Yatim, Rembau Negeri Sembilan...
actually, nothing special about these boys except...they saw with their own eyes...
two of their friends died...digilis keretapi ketika sedang nyenyak tidur di landasan keretapi tersebut...mereka tak sempat dikejut oleh kwn2 mereka yg juga baru tersedar dr tidur ketika keretapi tersebut semakin hampir dilokasi itu...

yess....they slept at the train rail....and the train runs over them...
how sad is that?? ngeri n menyedihkan...
y are they choose to sleep at the railway at the first place?
diorang takder rumah ker? homeless kid? kena halau dr rumah?
tiket bas takder nk balik rumah? kena halau dgn warden? kena buang asrama?
tettttttttttt.....salah.....

Pelajar senior hendak pukul kami dan arwah. Kami keluar untuk menyelamatkan diri dan duduk di landasan kereta api itu. Ini kali pertama kami berbuat begitu


so....kesian...apakah?????
i always wondering...why is those crazee..rude..uncivilized..mean boys suka sgt act that way?
since I was at school lg dh ada kes2 mcm ni...
kes buli....kes yg tak pernah berkesudahan....apa mslhnya budak2 ni ya? suka sgt membuli....
apa perasaan korunk kalo korang dibuli? dipukul sesuka hati... didera itu ini??
mesti raser tak best kn?? mesti bengang kan?? kenapa la nk jadikan kes2 buli ni satu tradisi turun temurun???awk dh kn buli...thn dpn, awk plak buli junior...tak pernah habis mcm tu....
i remembered few years back...my brother who is now a student at UTM Skudai had this kind of situation kt SMAT Kuala Kubu Bharu...he had been bullied by these 3 Form 3 students...kena selam dlm baldi lar...kn buat itu ini lar...n all the stuffs yg tak masuk akal...mls nk sebut, wat sakit ati jer...he so scared until he dont dare to tell our parents...as dia digertak oleh monyet2 bertiga itew...
n whenever me n my family went to visit him at his hostel, he will cried and beg my mum to change his school...with reason, he doesnt want to stay far away from our parents...
its kinda weird bcoz..all of us know he is a very good boy...and independent...
dia matang and sgt mendengar kata...time tu lar...hehehe...
he wants to study at boarding school at the first place...
korek punyer korek...rupernyer dibuli...kesian....then my dad uruskan la smpi those 3 setan tu kena buang skolah....padan muka!!!

back to the issue...
those 14 y.old boys...kesian...takut kena pukul smpi lari kuar asrama n tido kt tpt merbahaya...
org tgh takot..otak tgh tak centre..mmg tak terpikir tpt tu bahaya ke tak...
apa lg budak2 baru nk kenal dunia sbnr....
apa la kejam sgt senior2 diorg tu??? takder otak n perikemanusiaan ker? n why is it always budak skolah agama yg berperangai mcm tu??? nk kata takder agama...ko tu dh la skolah agama...malu aku sbg bekas pelajar skolah agama tau!!!
kejam...zionis....takder kesedaran sivik...bongok!!!
hendaknya biarlah bayangan dan roh adik2 Allahyarham Mohd. Hafiz Adnan dan Allahyarham Fazrul Asri Zulkifli tu menghantui sesiap jua yg mendera diorang dan kawan2 diorang tu....
biar smpi jadik gila budak2 tu...smpi diorang plak yg raser nk bunuh diri...biar raser bersalah tu dibwk smpi ke mati!!! kejam nyer aku...tp emosi sungguh tau dgn cerita2 mcm ni!!!
smpi bile nk habis cite mcm ni klu senior terus meneruskan tradisi bodoh ini?
senior buli junior...junior bila dh jadi senior, buli junior lain plak...
hopefully nanti bila tibe masa anakku masuk asrama nanti tak ada lagi lah kes2 mcm ni...
mcmmaner la pulak pihak sekolah...warden...cikgu..ustaz n ustazah jaga pelajar2 mereka??
makan gaji buta ker??? lepas tanggungjawab sesuka hati...
parents budak2 yg membuli pelajar2 yg tak bersalah ni....diorang tak didik anak dgn betul ker??

sapa agaknya yg harus dipersalahkan ya???
ibubapa? guru2? ustaz ustazah? pengetua? pihak sekolah? masyarakat? atau 7 org pelajar malang itu???


BERKONGSI KESEDIHAN...Empat pelajar, dari kiri, Mohd. Farhan Supran, Muhammad Syahir Omar, Fairul Afiqry Abu Samah dan Mohd. Saiful Abd. Rahim menatap akhbar Utusan Malaysia di Rembau, semalam, mengenai kejadian yang menimpa dua rakan karib mereka, Mohd. Hafiz Adnan (gambar kecil, kiri) dan Fazrul Asri Zulkifli yang maut digilis kereta api kargo, kelmarin. - Gambar ABDUL RAZAK AID (Utusan Malaysia)


~ Al-Fatihah utk kedua2 adik Allahyarham Mohd. Hafiz Adnan dan Allahyarham Fazrul Asri Zulkifli semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh mereka berdua...Amin...~

No comments:

Post a Comment

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top