Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

July 26, 2007

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41

SEMAKAN JADUAL

No. Kad Pengenalan : 820530086600
Nama Penuh : DURRATUL MAQNUN BINTI MAJUDIN
No. Angka Giliran : 0121130
Tempat Ujian : DEWAN


SEK. MEN. KEB. ST. MARY,
NO. 7, JALAN TAMAN BAIDURI,
5D, TAMAN BAIDURI,
52100 KUALA LUMPUR.

Tarikh

Bahagian

Seksyen

Masa Dari

Masa Hingga

04/08/2007

1

A

10:05

10:50

04/08/2007

1

B

11:15

12:00

04/08/2007

1

C

12:25

13:00

04/08/2007

1

D

14:00

15:00

04/08/2007

1

E

15:30

16:30

04/08/2007

2

A

09:00

09:40

Sila lihat Arahan dan Panduan Ujian Khas Memasuki Perkhidmatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik di sini


apasal mcm sial jer soalan2 yg bakal ku jawab nie?
uwaaaaaaaaaaa...............
tapi...gaji mcm gempak siottt....starting RM19++

PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41


n kt forum kater:

my frenz also ada bgtau kt popular ada jual panduan mjwb soalan2 memasuki perkhidmatan awam...nipis jer buku tu...rasanya tak smpai rm10...ble la wat rujukan..ada jugak la soalan2 yg sama ngn apa yg kami jwb last year...(esei pasal IT)...itu pun i tgk sekali imbas jer...so, saper yg nk skor...ble dapatkan buku tu di POPULAR! (ceh..promote free nih!!!!)


ptg ni gak aku carik POPULAR...buku tu harus dibeli...
huhuu..i'm so nervous...
kena study hard ni
wish me luck!!!

5 comments:

  1. hallo dieyra..
    i read ur blog..
    hhehe
    i nk amek exam ptd tu jgk dis 16/2/2008
    huuu
    any sources yg ble gn lg x?
    huuu
    share with me
    mail me at azlinanorani@gmail.com
    or achren9s@yahoo.com

    sok i g popular
    tp xtau la kt area mn..
    i kt shah alam..
    huu

    ok tq then..
    tata...

    ReplyDelete
  2. hye azlina...

    TQ for reading my blog...
    and good luck with ur becoming test..
    wish u luck...

    kt popular byk buku2 utk test tu...but normally it is for PTK exam..

    u should brush up your math skills and bacer byk2 tntg isu2 semasa...very important as byk btl soalan yg pening2 lalat nk jwb and tricky...

    the math actually senang...but mcm tak cukup masa nk terhegeh2 jwb kn..huhu...so you hv to brush ur math skills and speed...

    thats all I can share...i pon tak berapa expert sgt...
    btw, thanks again for reading my blog... do come again..
    bye...

    ReplyDelete
  3. hi,
    ive sat for the ptd exam as well last saturday.. so many question that confused me but i think i already did the best. Hope to see all of us in the next round.

    but the gaji for ptd is consider ciputlaa.. rm1900++elaun adalaa dlm rm2800.. hmm???..

    ReplyDelete
  4. salam.

    hi sis, saja google tentang ptd ni then i jumpe blog u.

    emm sis dah berjaya ke jd ptd ni?

    kerja ptd ni apa sbnr'a?

    kelayakan ptd ni hanya utk ijazah undang2 or apa2 ijazah sarjana muda apa pun?

    ReplyDelete
  5. kelayakan ptd ni terbuka tak kira apa juga bidang, termasuk lah jika anda student sciences ke engineering ke. semua boleh minta. andbo boleh cek info pasal ptd di

    tipsptd.com/blog

    ReplyDelete

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top