Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

September 16, 2006

sajer jer nk menjahanamkan agama ISLAM nie... Jahat

tUNTUTAN DALAM PENUBUHAN IFC

1. seseorg anak yang dilahirkan ibu bapa islam tidak automatik beragama islam.
2. org yang bukan islam memeluk agama islam dan diberi kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka dan tidak boleh dikenakan tindakan undang2.
3. sebarang kes membabitkan orang islam yang murtad tidak boleh dikendalikan oleh mahkamah syariah sebaliknya dikendalikan oleh mahkamah sivil.
4. Tidak perlu dicatatkan agama islam didalam my card untuk org islam.
5. Org bukan islam tidak diwajibkan menukar agamanya sikiranya ingin berkahwin dengan org islam.
6. Org islam dibenarkan menukar agama mereka sekiranya hendak berkahwin dengan org bukan islam tanpa dikenakan tindakan undang2.
7. Seseorg atau pasangan yang menukar agama kepada agama islam tidak perlu diberi hak jagaan anak.
8. Org2 bukan islam yang ada pertaliaan kekeluargaan dengan seseorg yang memeluk islam hendaklah diberi hak menuntut harta pusaka setelah kematiannya.
9. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah ibadat org bukan islam sebagaimana dana yang dikeluarkan untuk masjid.
10. Org2 bukan islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan suci islam dalam pecakapan dan sebagainya.
11. Bible dalam bahasa melayu sepatutnya dibenarkan untuk diedar secara terbuka.
12. Pelajaran agama bukan islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.
13. Program2 berunsur islam dlm sesuatu bahasa ibunda hendaklah ditiadakan. Program dahwah agama lain dalam bahasa ibunda masing2 hendaklah dibenarkan.
14. Org islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada cukai pendapatan dan wang hasil zakat juga sepatutnya digunakan juga untuk org bukan islam.
15. sepatutnya islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat malaysia dalam soal pakaian penutup aurat kepada pelajar sekolah.

No comments:

Post a Comment

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top