Hi Lovelies....

Hi Lovelies....

June 03, 2006

si DIA yang lama tak ketemu...

mengapa setelah aku berbahagia...
kau datang and merosakkan kebahagiaan ku...
tak tahu kah kau...
aku akan bertunang tak lama lagi... aku akan menjadi milik lelaki yang kau sendiri kenali....
kenapa, papa?

siang tadi aku jumper dia...
secara kebetulan sebenarnya... ntah knp dr pagi aku begitu teringin untuk ke AMPANG POINT.. disebabkan tiada siapa mahu temankan aku...aku pg sendiri...lps kerja.. aku terus mencari arah untuk ke sana...

mungkin suratan takdir...
aku jumper dia ketika sdg enak membelek2 anak patung di teddy tales...
kecomelan patung beanies tue membuat aku leka...tibe2 satu suara menegur...

dia: masih minat anak patung?
-aku terpinga2 lalu menoleh-
-dia senyum manis...spt biasa, senyumannya yang tenang mmg menambat hati-
dia: kenapa? mama terkejut?
-aku masih terpinga2...patung beaniees ditgnku msh tergenggam-
dia: papa ingat lg betapa sukanya mama bila dpt teddy bear kan? cute sgt muka mama bila happy... tak mcm skrg...mcm br lps tertelan biji gula jer... hahahahahah
(cess...suke hati jer gelakkan aku!! tak guna tol...aku membebel dlm hati n trus ltk blk anak patung tue. then trus nk blah)
-terjerit2 dia pgl aku yg dh pun jln laju2...huhuhu...mcm drama lak-
-akhirnyer aku berenti gak kat dpn restoran tarbuss slps kesian tgk dia tercari2 aku-

aku:nak apa?
dia: knp lari? mcm la papa nie nak mkn org
dia:mesti org ingat papa nk wat aper ntah kat mama, kejar2 mama, kan? hahahaha
-spt biasa, dia gelak mcm takder aper yg berlaku-
aku: nak apa nie? org nak balik ar...
dia: knp cpt sgt? jom la kita borak2. hah, alg2 dh kat dpn tarbuss nie...
aku:taknak...nak balik. dh lewat nie. esok keje
dia: ma...br pukul 7 kan...lewat maner...


akhirnya aku spt biasa...mengalah dgn pujukkan dia...
mungkin juga krn aku juga rindukan dia n mmg nk berbual dgn dia...cume ego mengatasi....
kami berbual...dr bual biasa, bertanya kabar... akhirnya apa yg aku taknak berlaku gak..
dia merayu untuk aku kembali pd dia... aku ingat stp bait2 kata2 dier

dia: mama..papa tak boleh hidup tanpa mama.. papa tipu diri papa kalau papa teruskan dgn my marriage..i need you...you are the one that i need to be with...tolong la faham papa, mama..
aku: naper plak? org taknak cr pasal lg...penat dgn sgl2nya... lgpun, if u really love me that much, u will nvr said to azaly that u just LENDING ME to him...
i'm not some kind of brg that u blh senang2 bg loan dulu kat org.... u dh janji nk lpskan i dulu...u hv to kotakan janji u...mana pg RAY yg berwibawa, tenang dan rasional yg pnh i kenal dulu?
dia: ma....ma tau kan hati papa mcmmaner..pa berat nk lepaskan mama masa tue...
aku: hey!! u are a married guy with 4 kids! u hv to let me go... org takkan jadi ur second wife!
dia:no...not now...u will be the one n only wife...mama...plz...kiter kahwin lps papa sahkan perceraian kami, ok?
aku: dah giller? ingat my parents akan bg? NO WAY!!!
dia: we can deal with that, ma...serahkan pd papa...
aku: no...i dont think so... i akan bertunang dgn azaly sikit masa lg...jgn buat hal...dia terlalu baik utk i lukakan...
dia:mama takkan bahagia dgn dia
aku: SAYS WHO? HOW DARE YOU!!

-marah betul aku dgn kata2 dia haritu...malas rasernyer nk type lagi apa perbualan kami...nanti lar...aku rajin nanti aku type lagi-

tp, seriously, marah sungguh aku dgn kater2 dia...
dah la buat aku seolah2 anak patung dia... ada hati nak simpan aku lagi! tak guna tol!!
tp aku sendiri pun bodoh.... takleh nak lupakan dia....
yelah..i learn a lot frm him...he was my first true love kan...
lgpun aku kenal diri aku dr dia... he gives me all the satisfaction in my life... in terms of money, happiness, and love...complete...
tp...dia suami org...bapa kpd 4 kanak2 kecil...
wpn dia akan bercerai...wpn katanya isterinya yg buat perangai dulu...
aku tetap raser aku ada menyumbang keruntuhan itu...menyumbang sesuatu yg bakal meruntuhkan kebahagiaan 4 org kanak2 kecil yg tak tahu ape2....
berdosanya aku...tp aku dh insaf, kan...dia yg tak putus2 kejar aku seolah2 tiada perempuan lain utk dikejar...
wpn pernah aku katakan dulu...
'' kalau u nk kahwini i... pastikan i only get u...i taknak package wit ur children. can u do that?''
tak sangka aku dia jwb....
''i will alwiz be with my kids...tp far frm u...u will only get me...dont worry...my kids will be far from u...asalakan papa dapat mama...kita masih blh dpt anak2 lain kan....''
what kind of dad is that?
dia terlalu obses dgn cinta gadis muda...dia terlalu mahu responsible keatas aku..kononnya menebus kesalahan dia dulu....bkn aku tak tahu...dia ghairah mahu isteri yg benar2 milik dia dimlm pertama...yelah...his wife not a virgin on his first day marriage....

ah LELAKI....sukarnya menafsir dirimu....

.........be4 balik, dier sempat beri aku anak patung beanies yg aku dok belek2 tadik... terkejut aku...tp patung nie lg best coz ader seutas rantai diamond yg comel kat dbn dia. ntah biler dia beli ntah...maybe maser dia gi toilet tadi kut....well, org dh kasi...aku amik jer la kan...
huhuhuhuhuhuhu

No comments:

Post a Comment

WuT sAy YoU??

SHout
Back to Top